Hva er buldring?

Buldring er klatring på store steiner og lave fjellvegger, eller lave innendørsvegger. Man har ikke har behov for tau, da fall dempes av en tjukkas. Buldring krever dermed ingen spesialutstyr for sikring. Ordet «buldring» kommer fra det engelske ordet «boulder» (stor stein), som igjen stammer fra det skadinaviske «buldrestein»

Buldring er en egen idrettsgren innen klatring (i tillegg til tauklatring og speedklatring), med nasjonale og internasjonale konkurranser, og benyttes også av mange som trening til tauklatring. Siden veggene og rutene (kalt «problemer») er kortere enn i tauklatring, blir buldringen mer intensiv og trener i større grad maksstyrke enn utholdenhet. I buldring får man trent hele kroppen og spesielt overkroppen. Imidlertid er elementer som teknikk, bevegelighet og koordinasjon vel så viktige som styrke. Det aller beste med buldring er at det er så gøy at man ikke tenker over at det er trening!

Det er ikke nødvendig med kurs eller spesialutstyr for å komme i gang. Det eneste som trengs er et par klatresko og kalk (som du kan leie eller kjøpe hos oss).

Kontaktinfo:

Buldreterminalen,

Kvaløyvegen 329, 9016 Tromsø

E-post: post@buldreterminalen.no

Tlf:  45 31 31 31

Instagram

Facebook